Trine Halle er ny inspektør på Københavns Museum

Trine er bl.a. kendt fra ”Historiequizzen”, som gennem flere år blev sendt på DRK, og fra efteråret vil hun kunne ses i DR2s populære serie ”Huse med hemmeligheder”.

Trine skal være med til at understøtte museets særudstillinger og indgå i udviklingen af arrangementer med historisk fokus og tyngde samt formidling i dets traditionelle form på et museum: omvisninger, oplæg og foredrag.

Dertil vil Trines fokus på særligt 1800 og 1800-tallets forbrugshistorie supplere seniorforsker Jakob Parby Ingemanns emnefelter på museet.

Andre museer: Designmuseum Danmark og Magasin du Nord Museum

Trine Halle har tidligere arbejdet som museumsinspektør på Designmuseum Danmark, hvor hun til museets genåbning i 2022 skabte udstillingen WONDER om samlere og samlingen.

Før det var historikeren gennem en årrække museumsinspektør på Magasin du Nord Museum, hvor samlings- og registreringsarbejdet havde primær fokus.

Historiker Trine Halle er ny inspektør på Københavns Museum (Foto: Luka Hesselberg)

Kendt fra TV: Historiequizzen og Huse med hemmeligheder

Endelig genkendes Trine Halle fra quiz programmet ”Historiequizzen”, som gennem flere år blev sendt på DRK. Denne TV-formidling suppleres med programserien: ”Huse med hemmeligheder” på DR2 til efteråret.

Museumschef for Københavns Museum Louise Jacobsen glæder sig til samarbejdet:

”Trine kommer med en meget stor viden indenfor museernes brede pallette og har en stor forståelse for formidlingens mange facetter med erfaring fra såvel bogskrivning, mediearbejde og formidling til mange forskellige målgrupper bl.a. også med erfaring som undervisningsansvarlig på M/S Museet for Søfart. Trines generøse tilgang til vidensdeling er en enorm og værdifuld gave for museets mange besøgende”.